• Uw gegevens:


  Bedrijfsnaam:  Aanhef:  Voorletter(s):  Tussenvoegsel:  Achternaam:  Telefoon vast:  Telefoon mobiel:  E-mail adres:  Object gegevens  Gemeente:  Straatnaam:  Huisnummer:  Toevoeging:  Postcode:  Plaats:  WOZ-gegevens


  Naam belastingplichtige:  Aanslagbiljetnummer:  Dagtekening aanslag:  Waardepeildatum:
  WOZ-waarde:  Extra gegevens


  Soort object:  De juiste waarde ()?  Waar had u de woning voor willen verkopen op door u ingevulde waardepeildatum


  Neem bij voorkeur contact met mij op per:


  Heeft u nog vragen, type dan hier uw bericht voor de WOZ taxateurs.

  Beveiligingscode: *

  captcha


Erfbelasting

Als u een erfenis krijgt, dan moet u over de waarde daarvan schenk- en/of erfbelasting betalen. Zo ook over de waarde van het onroerend goed. De WOZ-waarde van het onroerend goed is de grondslag voor het te betalen bedrag aan erfbelasting, een correcte vaststelling van deze WOZ-waarde is dan ook van groots belang. Naast gebruik te maken van de WOZ-waarde, maakt de belastingdienst gebruik van vrijstellingen om de hoogte van de erfbelasting te bepalen. Deze vrijstellingen zorgen ervoor dat u niet over de volledige waarde van uw onroerendgoed erfbelasting hoeft te betalen. De hoogte van de vrijstelling is echter wel afhankelijk van uw relatie met de overledene. Indien de waarde van wat u verkrijgt lager is dan de vrijstelling, dan hoeft u ook geen erfbelasting te betalen.

In 2012 heeft er een belangrijke verandering in de wet erfbelasting plaatsgevonden. Deze verandering kan van enorme invloed zijn op de hoogte van de door u te betalen erfbelasting. Het zit namelijk zo: ā€¯indien iemand overleden is na 1 januari 2012, dan mogen de erfgenamen er voor kiezen of ze erfbelasting willen betalen over de WOZ-waarde van het jaar van overlijden of over de WOZ-waarde van het jaar na overlijden. In de huidige dalende markt kan deze verandering u al snel duizenden euroā€™s opleveren.

Door gebruik te maken van ons inschrijfformulier quickscan kunnen wij snel een gratis onderzoek voor u starten. Aan de hand van deze quickscan kijken we wat een relevante verlaging van de WOZ-waarde voor voordeel op de hoogte van uw erfbelasting kan zijn en adviseren wij u wat voor u de beste oplossing is. Vul de belastingvoordeel calculator in het rekenvoorbeeld volledig in en kijk alvast wat uw voordeel kan zijn. Onze belastingvoordeel calculator maakt gebruik van alle recente vrijstellingen.

Heeft u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen, dan mag u ons te allen tijde bellen of u kunt gebruik maken van ons contactformulier en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.